İstiridye Mantarı Kompost Üretim Aşamaları Neler?

İstiridye Mantarı Kompost Üretim Aşamaları Neler?

Geçmişten bugüne hemen hemen tüm çiftçilerin yoğun bir ilgi ile takip ettiği istiridye mantarı yetiştiriciliği, aynı zamanda birçok firmanın ve devletin de yakından takip ettiği iş sektörleri arasında yer alır. Son yıllar da yaygın olarak tercih edilen ve yetiştirilen istiridye mantarı, kavak ve kayık ağaçlarının dip kısımlarında yetiştirilirler. Oldukça karanlık, nemli, sıcak olmayan ve bol oksijenli ortamlarda yetiştirilmesi gereken bu ürün, istiridye mantarı kompost üretimi tesisleri büyük bir önem taşır.

Ağaç dibinde yetiştirilen bu ürünün kullanılabir ve yenilebilir hale gelmesi için kompost denilen madde ile gerçekleştirilir. Kompost içerisinde yer alan mantar tohumunun, uygun ortamlarda kuluçka dönemi ile baş başa bırakılır ve mantar üretime hazır hale getirilir. İstiridye mantarının kültür mantarı gibi her ortamda yetişmesi mümkün değildir.

Protein Deposu İstiridye Mantarı Kompost Üretimi Nasıl Olur?

İstiridye mantarları oldukça özel ve özenle bakılması gereken ürünlerdir. İstiridye mantarları içerisinde bulunan substrata bağlı olarak kompost haline getirilip gelişim süreci başlatılır. Ortamda bulunan azot ve karbon miktarına göre değişiklik gösteren gelişim süreci, kompost hazırlama aşamanız oldukça kolaydır. İstiridye mantarı kompost üretimi için içerisine koyacağınız malzeme oranlarına dikkat etmeniz gerektiğini unutmayın.

Öyle ki kompost içerisine konulan malzemelere dikkat edilmediği takdirde, ciddi sağlık problemlerinin ortaya çıkması kaçınılmazdır. İstiridye mantarı kompost üretimi her mevsim şartları için uygun olup, sizin ve diğer tüm insanların vitamin deposu olarak önemli bir yere sahiptir. İstiridye mantarı üretiminde sağlıklı besinle elde etmek için ortam nem oranınızın %65- %74 arasında olması gerektiğini belirtmek isteriz.

İstiridye Mantarı Kompost Üretimi En Kolay Nasıl Yapılır?

İstiridye mantarı üretimlerinde kullanılan kompostlar, bakım isteyen ve sterilizasyon gerektiren işlemlerdir. Ürün içeriğinde bulunan zararlı bakterilerin uzaklaştırılması için bakım işlemlerinin düzenli bir şekilde yapılması önemlidir. İstiridye mantarlarının bakımlarının yapılmaması ciddi hastalıkların ortaya çıkmasına da işarettir.

İstiridye mantarlarınızın boşa gitmemesi için hijyen kurallarına mutlaka dikkat edin. Bu anlamda tesisinizde kullanmış olduğunuz ekipmanları sık sık temizlemeyi aksatmayın. İstiridye mantarı üretimleri, ekonomik ve kısa süreli bir yöntem olduğu için yaygın bir iş sektörüdür. Tüm bilgileri https://www.mertgenc.com/istiridye-mantari-kompost-uretimi sitesinde bulabilirsiniz.

7

Yanıt Yok

Cevap Yazın