pazartesi sendromu

Pazartesi Sendromunu Atlamanın Yolları

Uyandığınız zaman kendinizi halsiz ve keyifsiz hissediyor ve bedeninizin yorgunluktan hareket edemediğini düşündüğünüz, zaman içerisinde enerjik hissetmekte zorlandığınız anlar olabilir. Düzenli olarak egzersiz ya da meditasyon yaparak daha pozitif ve enerjik hissedebilmek uzun vade içerisinde mümkün. Daha enerjik ve pozitif hissedebilmek için uygulayabileceğiniz ufak taktikler var.

pazartesi

pazartesi

Enerjik Hissetmek İçin Neler Yapabiliriz?

Öncelikle yüzünüzü termal bir su ile temizleyin. Dik bir şekilde oturun ve ellerinizi dizlerinizin üstüne koyup olabildiğince derin nefesler alıp vermeye dikkat edin. Nefesinizi tuttuğunuz zaman ise, sağlık, yetenek ve güç kelimelerini içinizden tekrar edin ve nefesinizi tekrar vererek yine nefes alın. Bu işlemi dört kere kadar tekrar edin.

Derin nefes almadığımız zamanlarda akciğerlerde olan alveoli adındaki ufak kesecikler çalışmayı sürdüremez ve söner. Daha az oksijen almaya ve bu şekilde de karbondioksit salgılamaya başlarız.

pazartesi sendromu

pazartesi sendromu

Konsantrasyon sorunu yaşayan biriyseniz fesleğen, kendinizi kasvetli bir hal içerisinde hissediyorsanız da limon yağı ile aroma terapi yapabilirsiniz. Avcunuzun içerisine bir iki damla damlatarak bu şekilde nefes almaya çalışın.

Masanızın üzerinde bulunan ufak bir top ile bileğinizi yuvarlayın. Daha sonra ayaklarınızın altına koyacağınız bu top ile hafifçe bastırarak ayaklarınıza masaj yapın.

Eğer canınız sıkıldıysa ve bir şeyler atıştırmak istiyorsanız abur cubur tüketmek yerine sağlıklı atıştırmalıkları tercih edin. Çiğ badem ya da ceviz tüketebilirsiniz.

9

Yanıt Yok

Cevap Yazın